Actueel

februari 2024

In de lente starten twee praatgroepen voor jongeren, een Zigzag groep voor jongeren uit een echtscheidingssituatie tussen 12-15 jaar en een Teener Talk groep voor jongeren tussen 12-15 jaar. Voor beide groepen is het nog mogelijk om een jongere aan te melden.

Bekijk via deze link de informatiebrief

januari 2024

Evelien van den Kerkhof en Martie van der Reijden geven vanuit Mijn Wereld een eendaagse training geven over de polyvagaal theorie en het werken met kinderen en gezinnen met ‘Mijn Wereld’. Data: dinsdag 23 januari, 6 juni en 8 oktober 2024. Er zijn nog plekken beschikbaar. De trainingen zijn geaccrediteerd zijn door NVO, NIP, SKJ en VEN.

Lees meer over de training / schrijf je in voor de training via deze link

Voor opvoeders hebben we nu ook materiaal ontwikkeld: een bordspel, een webinar over de polyvagaal theorie en binnenkort volgt een brochure voor opvoeders.

Bekijk het materiaal via deze link

december 2023

Vanaf 15 april 2024 start Teener Talk, een praatgroep voor jongeren waar ze, binnen een veilige ruimte, kunnen praten over hun dagelijkse ervaringen, uitdagingen en emoties. In de groep zullen we elkaar sociaal-emotioneel ondersteunen, het zelfvertrouwen versterken en de persoonlijke groei helpen ontwikkelen. Leeftijd 12-14 jaar.

Vanaf 2 april 2024 start een Zigzag groep, een praatgroep voor jongeren uit echtscheidingssituaties. Binnen de groep zullen de kinderen en jongeren geholpen worden bij het verwerken van emoties, het leren aanpassen aan de veranderingen, het versterken van het zelfvertrouwen en het vormgeven aan een nieuwe toekomst. Leeftijd 12-15 jaar.

juni 2023

Met trots presenteer ik namens onze vereniging onze nieuwe website!

Een plek waarop de vrijgevestigde praktijken in de regio Haaglanden te vinden zijn. Praktijken binnen de basis en specialistische Jeugd GGZ waarbij de kwaliteit van zorg, hulp dichtbij en goede samenwerking de uitgangspunten zijn. Op de website vindt u meer informatie over wat we als vereniging te bieden hebben en waar we voor staan.

Zoekt u als ouder de juiste behandelaar voor uw kind of gezin? Heeft u een specifieke hulpvraag waarvoor u als hulpverlener door wilt verwijzen? Bent u op zoek naar een geschikte praktijk in de buurt? Dan kunt u op deze website alle praktijken vinden.

Rinske Mansens, Voorzitter, Vereniging voor Vrijgevestigde Jeugd GGZ Haaglanden