Het profiel van Erica Bohnen

Erica Bohnen

GZ Psycholoog (BIG)

EMDR-therapeut, Systeemtherapeut

Contactgegevens

Psychologieprakttijk E.A.H. Bohnen

Ananasstraat 121

2564SN

Den Haag

06-57675790

Doelgroep

12 tot en met 18 jaar, Jongvolwassen 18 tot en met 23 jaar

Over Erica Bohnen

Ik ben een ervaren gz-psycholoog, die goed luistert en nuchterheid en humor inzet om het welbevinden van cliënten te verhogen, meer kleur te brengen. Liever dan het zoeken naar de oorzaak van problemen, analyseer ik de situatie en het gedrag om daarna samen tot een oplossing te komen. Opgeleid in het systeemdenken leg ik de nadruk op de interactie tussen mensen, de interactie van mensen met de omgeving: Het gezin, de familie, vrienden, het werk, de buurt… Ik kijk naar de context waarin mensen (moeten) leven. Ieder mens is onderdeel van een of meerdere systemen, en er is altijd een wisselwerking tussen ons eigen gedrag en dat van de omgeving. Soms liggen de eisen vanuit de omgeving te hoog en voelen we ons overvraagd. Soms is er te weinig waardering van of verbinding met anderen. Soms geldt dat vooral thuis en bij vrienden weer niet. Door te kijken naar wat soms wel lukt of vroeger gelukt is, zoeken we samen naar de herstel-mogelijkheden, waarover u al beschikt of snel kunt beschikken.

Deze behandelaar/praktijk heeft een contract met Kracht waardoor de behandeling in aanmerking komt voor vergoede zorg indien het adres van uw kind/jongere in het postcodegebied valt van Kracht.

Problematiek

Angstproblemen, Gezinsproblemen/ echtscheiding, Problemen in de persoonlijkheidsontwikkeling, Sociaal-emotionele problemen, Stemmingsproblemen, Zelfbeeld

Therapievormen

EMDR, Oplossingsgerichte therapie, Systeemtherapie