Ouders en Jeugd

Alle vrijgevestigde jeugdbehandelaren op deze site vormen een samenwerkingsverband. Hieronder leggen we uit wie wij zijn, hoe we werken en hoe je op deze site kunt zoeken naar een passende behandelaar voor jou, je kind of voor jullie.

Wij werken allemaal in de regio Haaglanden. Hieronder vallen de volgende gemeentes: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Westland, Wassenaar, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Voorschoten.

Onze praktijken zijn allemaal verschillend maar hebben een aantal dingen gemeenschappelijk, zoals:

Deskundigheid

We zijn allemaal goed opgeleide en (BIG/SKJ) geregistreerde psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten en psychiaters. We zijn een eigen praktijk begonnen omdat we graag goede, deskundige hulp willen bieden, op onze eigen persoonlijke wijze. We gebruiken graag de methodieken waar we volledig achter staan, waar we ons ook in (blijven) bijscholen. Hierdoor hebben wij allemaal onze eigen specialiteiten. Samen bieden we veel verschillende soorten therapie aan.

Voorbeelden van de methodes die wij aanbieden zijn: cognitieve gedragstherapie, acceptance & commitment therapie, oplossingsgerichte therapie, e-health, symbooldrama, EMDR, dyslexie behandeling en systeemtherapie.

Persoonlijke benadering

We vinden het belangrijk jullie vertrouwelijk en persoonlijk te benaderen. Ook stemmen we de hulp goed af op wat bij jullie past. Op deze en onze afzonderlijke sites kunnen jullie een indruk krijgen van onze specialisaties en werkwijze, om te ontdekken wat jullie aanspreekt. Na het eerste mail- / telefonisch contact volgt een persoonlijke kennismaking.

Samenwerking

We werken natuurlijk graag met jullie samen aan de hulpvragen. Ook werken we graag samen als dat nodig is, met collega’s en andere betrokken hulpverleners of school.  Als er deskundigheid nodig is die we zelf niet in huis hebben, betrekken we een collega erbij. We weten elkaar daarin goed te vinden. Dit doen we uiteraard in overleg met jullie en alleen met toestemming.

Kleinschaligheid en nabijheid

Onze praktijken zijn allemaal kleinschalig zodat de praktijk zelf en de behandelaar snel vertrouwd aanvoelt. Er is meestal wel een praktijk in de buurt te vinden of makkelijk bereikbaar van waar je vandaan komt.  In de meeste gevallen is er één vaste behandelaar die zorg draagt voor het intakegesprek, eventueel onderzoek en therapie.

Hoe vind ik een jeugdbehandelaar?

Op deze site is het mogelijk om te zoeken op naam, locatie, reden van aanmelding of leeftijd, naar onze praktijken. Bij ieder van ons kan door geklikt worden naar de de persoonlijke website waar meer informatie te vinden is over de betreffende hulpverlener, wachttijden, vergoedingsmogelijkheden en andere praktische informatie.